1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika’s 25 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 15 minuten, totdat ze een beetje zwart geblakerd zijn (zie foto hieronder).
2. Als de paprika’s goed geroosterd zijn doe je ze in een pan of een schaal die je kunt afsluiten. Laat ze minimaal een half uur afgedekt afkoelen. Als je ze niet goed laat afkoelen kun je de schil er namelijk niet goed afhalen. Zet ondertussen een hoge soeppan op met 2 liter water en 2 blokjes groentenbouillon met minder zout.
3. Als de paprika's zijn afgekoeld pel je de schil van de paprika en verwijder je de stam en de zaadjes.
4. Bak in een hapjespan de knoflook en ui met de gember glazig, en voeg dan de tomaat toe. Als de tomaat uit elkaar begint te vallen kun je de inhoud van de pan toevoegen aan de pan met bouillon. Voeg ook de ontvelde paprika’s hieraan toe.
5. Kook de soep 10 minuutjes. En pureer dan met een staafmixer glad. Proef de soep, voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
6. Voeg dan de linzen toe, en kook nog 30-45 minuten totdat de linzen gaar zijn.
Net uit de oven, nu snel afdekken en af laten koelen.
Het is belangrijk om de paprika's afgesloten af te laten koelen. Anders is het heel lastig om de schil eraf te krijgen.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.