Gekruide bloemkool uit de oven

  • Portie
  • 2 porties
  • Tijd
  • 50 min.
  • waarvan 40 min. baktijd
  • Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 180 ml (soja) yoghurt
  • ½ el citroensap
  • 1 tl chili poeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kurkuma
  • snufje zout
  • gemalen peper

Voedingswaarden

Weer eens wat anders dan bloemkool met een papje :) Heerlijk gegrilde bloemkool uit de oven op smaak gebracht met een kruidige marinade. 


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng in een grote kom alle ingrediënten.  

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe de roosjes in de kom met de marinade. Leg een bord op de kom en schud het geheel zodat de marinade goed wordt verspreid.  

Leg bakpapier op de bakplaat en stort de gemarineerde bloemkool erover uit. Als er nog plekjes zijn die nog niet goed geraakt zijn door de marinade kun je je vinger of een kwastje gebruiken om het alsnog in te smeren.

Bak het voor 30-40 minuten in de oven. Je merkt vanzelf als de bloemkool gaar is, de bovenkant is dan wat donkerder gekleurd. Prik even met een vork om te checken.

Eet smakelijk!


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.