Snijd de ui fijn, de paprika in blokjes en de cherrytomaten in vieren.
Doe 1 cm water in een koekenpan, wacht tot het water kookt. Voeg dan de vega balletjes en 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden toe. Laat op laag vuur pruttelen.
Giet de linzen af en spoel om met koud water in een vergiet of zeef.
Doe een klein laagje water in een hapjes pan. Voeg een eetlepel Ras el Hanout toe. Roerbak hierin de rode ui met de paprika. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe, roerbak een aantal minuten.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Voeg als laatste de linzen en cherrytomaten toe aan het bloemkoolmengsel.
Serveer de bloemkoolrijst met de hummus, balletjes en bestrooi met pompoenpitten.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.