Dahl met pompoen en kokosmelk

  • 3 porties
  • 35 min.

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 200 g pompoen
  • 2 tl chili vlokken
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 400 g tomatenstukjes uit blik
  • 150 g rode linzen
  • 400 ml kokosmelk light (6% vet)
  • 200 g boerenkool (vriezer)
  • Verse koriander

Voedingswaarden

  • Kcal: 336
  • Koolhydraten: 37 gram,
  • Vet: 11 gram
  • Verzadigd vet: 7 gram
  • Eiwitten: 17 gram
  • Vezels: 14 gram
  • Zout: 1,16 g (voedingswaarde zonder rijst)
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten met verse kruiden en specerijen. In dit recept met rode linzen, boerenkool, blokjes tomaat en kokosmelk. Zeer voedzaam en makkelijk te maken. De voedingswaarden zijn exclusief een portie zilvervliesrijst. Natuurlijk kun je dit ook met een volkoren chapati of een volkoren wrap eten! 


Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes.

Snipper de ui en de gember.

Verhit olie in een grote hapjes pan en fruit de ui. Pers de knoflook in de pan uit en voeg ook de gember toe. Roer 1 minuutje. En voeg dan de kruiden toe. De chili vlokken, garam masala, komijn, kurkuma en roer voor 2 minuten.

Voeg dan de tomtatenblokjes en de kokosmelk toe. Giet hier 100 ml water bij. Voeg de linzen toe en roer goed om. Kook voor 25 minuten totdat alles gaar is. In de laatste paar minuten voeg je boerenkool blokjes toe.

Serveer met blaadjes koriander. Eet smakelijk! 








Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.