Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes.
Snipper de ui en de gember.
Verhit olie in een grote hapjes pan en fruit de ui. Pers de knoflook in de pan uit en voeg ook de gember toe. Roer 1 minuutje. En voeg dan de kruiden toe. De chili vlokken, garam masala, komijn, kurkuma en roer voor 2 minuten.
Voeg dan de tomtatenblokjes, pompoenblokjes en de kokosmelk toe. Giet hier 100 ml water bij. Voeg de linzen toe en roer goed om. Kook voor 25 minuten totdat alles gaar is. In de laatste paar minuten voeg je boerenkool blokjes toe.
Serveer met blaadjes koriander. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.