Couscous met spitskool, mangochutney en falafel

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 15 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 125 gr couscous
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 10 gr verse koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 300 gr gesneden spitskool
  • 120 gr falafelballetjes
  • 70 gram mangochutney
  • peper

Voedingswaarden


Bereid de couscous zoals dat staat aangegeven op de verpakking.

Snijd de ui grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuutje. Schep de komijn erdoorheen. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak in 4 minuten knapperig en gaar.  

Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en bak de falafel in een paar minuutjes goudbruin.  

Neem een vork en roer de couscous los. Schep de couscous door de spitskool heen. Breng op smaak met de chutney en peper. Schep met de balletjes op de borden en garneer met de blaadjes koriander.


Bekijk ook...

Gezonde apple crumble uit de oven met havermout

Gezonde apple crumble uit de oven met havermout

Apple crumble maar dan gezond. En de smaak is er niet minder om!

Romige broccolisoep

Romige broccolisoep

Vol met groente en calorie-arm

Smoothie met frambozen, blauwe bessen en bloemkool

Smoothie met frambozen, blauwe bessen en bloemkool

Calciumrijk en bevat veel vitamine C, ijzer en foliumzuur.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: