Couscous met spitskool, mangochutney en falafel

  • 2 personen
  • 15 min.

Ingrediƫnten

  • 125 gr couscous
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 10 gr verse koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 300 gr gesneden spitskool
  • 120 gr falafelballetjes
  • 70 gram mangochutney
  • peper

Voedingswaarden


Bereid de couscous zoals dat staat aangegeven op de verpakking.

Snijd de ui grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuutje. Schep de komijn erdoorheen. Voeg vervolgens de spitskool toe en bak in 4 minuten knapperig en gaar.  

Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en bak de falafel in een paar minuutjes goudbruin.  

Neem een vork en roer de couscous los. Schep de couscous door de spitskool heen. Breng op smaak met de chutney en peper. Schep met de balletjes op de borden en garneer met de blaadjes koriander.


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.