Courgettesoep

  • Portie
  • 8 porties van ongeveer 250 ml
  • Tijd
  • 45 min.
  • Benodigdheden
  • staafmixer

Ingrediƫnten

  • 3 courgettes
  • 1,5 liter water
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote rode uien
  • 2 groenten bouillonblokjes minder zout
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • pompoenpitten ter garnering

Voedingswaarden

Neem wat courgettes, rode ui, knoflook en een bouillonblokje en je hebt in een handomdraai een lekker soepje! Voedingswaarden per portie inclusief die krokante pompoenpitjes.


Zet een hoge pan met 1,5 liter water op het vuur, laat het water koken. Draai dan het vuur terug en los de twee bouillonblokjes hierin op.  

Snijd de uien en courgettes in kleine stukken. Verwarm olijfolie in een hapjespan. Bak de ui samen met de courgette in de pan, pers de knoflook er bovenuit. Bij mij paste het niet in 1 keer in de pan. Als het bij jou ook zo is, doe het bakken dan in 2 lichtingen.  

Doe de gebakken courgette, knoflook en ui in de pan met de bouillon. Laat 20 minuten koken. Voeg wat peper toe naar smaak. Pureer vervolgens met een staafmixer.  

Rooster de pompoenpitjes en garneer de soep hiermee.

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.