Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Weeg 65 g havermout af en houd apart. Doe de overige havermout in de blender en blend totdat fijngemalen is, dan heb je havermeel. Doe even in een bakje.
Doe dan de bananen in de blender en mix tot een gladde massa.
Was de citroen en rasp de schil.
Doe alle ingrediënten: de gepureerde bananen, havermout, havermeel, sojamelk, citroenrasp en 2 el pindakaas in een grote kom en meng goed door met een pollepel. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng nogmaals goed, let op dat er geen klontjes ontstaan.
Bak de bakplaat en bedek met bakpapier. Maak met 2 eetlepels 13 bolletjes op de bakplaat. Bij mij paste dit niet in 1 x in de oven.. Maak de bolletjes plat met je vingers zodat het ongeveer 1 cm hoog is.
Bak 20 minuten in de oven, houd ze goed in de gaten. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Bewaar in een luchtdicht bakje.
Ik moet met m'n kleine oventje de koekjes in 2 batches bakken. Dit is de tweede lading!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.