Chocolade chili

  • Portie
  • 4 personen
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 blikje stukjes tomaat 400 g
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 el mais uit blik
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl paprikapoeder mild
  • 1 tl bruine basterdsuiker (of normale)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 400 g cannellinibonen uit blik
  • 1 lente ui
  • 1 klein handje verse koriander
  • Scheutje limoensap

Voedingswaarden

Veel ingrediënten, maar eigenlijk hoef je enkel de paprika, ui en bleekselderij te snijden. Oja, en de koriander te scheuren. Bovendien staan veel van de ingrediënten altijd in m'n voorraadkast. Dus daarom ben je toch binnen 20 minuten klaar. 
Combineer met zilvervliesrijst voor een heerlijke maaltijd. En omdat je direct 4 porties maakt, kun je de rest invriezen, of de volgende dag opeten bij de lunch! 


Snijd de ui fijn. Snijd de rode paprika en bleekselderij in kleine blokjes. Doe het blik tomatenblokjes in een grote hapjespan en voeg de ui toe. Bak op matig-hoog vuur. Voeg dan de paprika, bleekselderij en mais toe, bak dit alles 3 minuutjes.  

Voeg dan de cacao, paprikapoeder, suiker, gerookt paprikapoeder en de kaneel toe. Giet de kidney en cannellinibonen af en spoel af met water. Voeg de bonen ook toe aan het mengsel. Laat 12 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.  

Snijd ondertussen de lente-ui in kleine ringetjes en scheur de korianderblaadjes van de steeltjes. 

Neem dan de pan van het vuur en bestrooi met de lente ui en koriander. Giet er een beetje limoensap overheen.  

Eet smakelijk!


Bekijk ook...

Gevulde zoete aardappels uit de oven met bonen, mais en paprika

Gevulde zoete aardappels uit de oven met bonen, mais en paprika

Duurt wat langer, maar de oven doet het meeste werk!

Mexicaanse gevulde zoete aardappels

Mexicaanse gevulde zoete aardappels

Duurt lang, maar de oven doet het meeste werk!

Ovenschotel met linzen, geroosterde tomaat en pompoen

Ovenschotel met linzen, geroosterde tomaat en pompoen

Makkelijk en voedend deze ovenschotel met linzen en pompoen

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: