Snijd de ui fijn. Snijd de rode paprika en bleekselderij in kleine blokjes. Doe het blik tomatenblokjes in een grote hapjespan en voeg de ui toe. Bak op matig-hoog vuur. Voeg dan de paprika, bleekselderij en mais toe, bak dit alles 3 minuutjes.
Voeg dan de cacao, paprikapoeder, suiker, gerookt paprikapoeder en de kaneel toe. Giet de kidney en cannellinibonen af en spoel af met water. Voeg de bonen ook toe aan het mengsel. Laat 12 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.
Snijd ondertussen de lente-ui in kleine ringetjes en scheur de korianderblaadjes van de steeltjes.
Neem dan de pan van het vuur en bestrooi met de lente ui en koriander. Giet er een beetje limoensap overheen.
Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.