Chewy havermoutkoeken

  • 4 koeken
  • 30 min.
  • bakplaat en bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rijpe bananen of 60 g ongezoete appelmoes
  • 80 g havermout
  • 1 el cacao nibs
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneel

Voedingswaarden

De 'gezonde' tussendoortjes kunnen blijven liggen in de supermarkt. Je maakt ze gewoon lekker zelf. Je kunt volop variëren met deze koeken. Voeg nootjes toe, krenten, kokos, noem maar op. Zo smaakt het elke keer weer anders! Even een side note: ze zijn chewy. Je moet er dus wel goed op kauwen, en daar moet je van houden! 


Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.  

Prak de banaan fijn en meng deze met lijnzaad, cacao nibs, havermout en kaneel. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier, vorm 4 balletjes en druk deze op de bakplaat plat. 

Bak de koekjes 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze eventjes afkoelen zodat ze krokanter worden. 





Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.