Champignons in tomatenroomsaus met snijbonen

  • 2 personen
  • 25 min.

Ingrediënten

  • 300 g snijbonen
  • 1 oranje paprika
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 ml Alpro Kookroom
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 tl bloem
  • 1 el kappertjes
  • 100 g zilvervliesrijst
  • Peper, evt. chilipeper

Voedingswaarden

  • Kcal: 420
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Vet: 14 gram
  • Verzadigd vet: 6 gram
  • Eiwitten: 12 gram
  • Vezels: 14 gram
  • Zout: 0,82 g
Razendsnelle maaltijd en toch gezond. Wil je nóg sneller klaar zijn? Koop dan gesneden snijbonen. Zelf vind ik die altijd een beetje droog, ik heb er daarom wel een paar minuten snijden voor over!
Oja, natuurlijk kun je ook wat (vega) kipstukjes toevoegen, ga ik ook eens proberen! Voedingswaarden per portie.


Snijd de snijbonen in repen. Kook deze in 10 min. beetgaar. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking aangegeven.  

Snijd ondertussen de paprika in blokjes, en de champignons in zessen.  

Doe een klein beetje bak en braadboter in een hapjespan en bak de champignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de paprika erbij, bak die ook even een minuutje mee.  

Doe dan de tomatenpuree en de bloem in de pan, schep even twee minuten goed om. Giet dan de sojaroom erbij. Beetje peper erbij, of chilipeper als je van heet houdt. 

Laat 5 minuten op laag vuur stoven. Als het te droog is voeg er dan wat water bij.  

Voeg als laatst de kappertjes toe bij het champignon mengsel.

Serveer met de zilvervliesrijst en snijbonen!

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als diëtist coach ik mensen graag naar een gezondere leefstijl. Tevens geef ik voedingsadvies bij ziekte of klachten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij Sportschool Health & Fit Sports in het centrum van Monster.