Cake met pesto, geitenkaas, tomaat en noten (koolhydraatarm)

  • Portie
  • 12 plakken
  • Tijd
  • 60 min. totaal
  • 30-40 min. wachten
  • Benodigdheden
  • Oven, rasp, cake vorm van 25 cm

Ingrediënten

  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram courgette
  • 150 g amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el pesto
  • 25 gram ongebrande en ongezouten noten
  • Snuf zeezout
  • peper naar wens
  • 100 g zachte geitenkaas

Voedingswaarden


Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Vet de bakvorm in met wat olijfolie of wat boter. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Hak de knoflook in kleine stukjes. Bak de cherrytomaten enkele minuten samen met de knoflook in een bakpan. 

Rasp 200 gram courgette fijn en spatel hier de eieren, het amandelmeel, bakpoeder en de pesto doorheen. Voeg ook de ongebrande en ongezouten noten hieraan toe. Voeg naar smaak peper toe. 

Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de stukjes geitenkaas en het tomaten-knoflookmengsel als laatste eroverheen. Schuif de cakevorm voor ongeveer 30 á 40 minuten in de oven. Laat het voordat je gaat eten even afkoelen! 


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.