1. Los in een hoge soeppan het groentenbouillonblokje op in de 2 ½ liter water.
2. Verhit een paar eetlepels groentenbouillon in een hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig is.
3. Voeg de wortel, broccoli, kurkuma, gerookte paprikapoeder, peper en een grote scheut groentenbouillon toe aan de hapjespan. Roerbak een aantal minuten.
4. Gooi dan het geheel in de hoge soeppan en kook ongeveer 15 minuten.
5. Voeg dan de bonen, de miso en de gistvlokken toe en kook op laag vuur nog 5-10 minuten.
6. Voeg op het laatst nog de appelciderazijn toe en pureer het geheel. Als het te dik is naar je zin voeg wat water toe. En voeg evt. nog wat peper en zout toe als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.