Voor de dressing:
Voor de bowl:
Voor de bloemkool:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Doe de roosjes bloemkool of broccoli in een schaal met een snufje cayennepeper, peper, Italiaanse kruiden, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olie en 4 eetlepels groentebouillon. Schep goed om zodat alles wordt bedekt en stort vervolgens uit op de bakplaat. Bak ongeveer 15-20 minuten totdat het een klein beetje bruin wordt.
3. Voeg de saffraan toe aan een schaaltje. Plet de saffraan met de achterkant van een lepel en mix vervolgens met 1 tl heet water. Kook de rijst samen met het saffraan-water mengsel.
4. Maak de dressing door de ingrediënten daarvoor te mengen. Voeg telkens een beetje water toe om de juiste consistentie te krijgen.
5. Duw in een zeef zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Pak een pan en verhit hierin de curry pasta. Verhit ongeveer 10 seconden. Voeg dan de linzen en de spinazie toe en roer om voor een paar minuten.
6. Fluff de rijst na het koken een beetje op met een vork. En maak de bowl op zoals op de foto. Garneer met koriander en pistache en serveer de dressing apart.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.