Bowl met spinazie-linzen curry, ananas, broccoli en saffraanrijst

  • 3 porties
  • 40 min.
  • oven, bakplaat

Ingrediënten


Voor de dressing:

  • 30 g tahini
  • Sap en rasp van een ½ limoen (of 1 el uit een flesje)
  • Snufje kerrie poeder, komijnpoeder en knoflookpoeder
  • Zout en peper

Voor de bowl:

  • Snufje saffraan
  • 180 g zilvervliesrijst
  • 1 ½ tl curry pasta (Patak’s Tandoori Currypasta)
  • 265 g bruine linzen gekookt (of een blik linzen)
  • 245 g spinazie (uit glas)
  • 500 g bloemkool (ongeveer 1 hele bloemkool) of broccoli in roosjes
  • 300 g cherrytomaten in kwarten
  • 300 g komkommer in blokjes
  • 100 g ananas uit blik in blokjes
  • Verse koriander naar smaak ter garnering
  • 3 el pistachenoten

Voor de bloemkool:

  • Snufje cayennepeper
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 el olie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 4 el groentebouillon minder zout gemaakt van een half bouillonblokje.

Voedingswaarden

Veel rauwe groenten in deze bowl, in combinatie met een lekkere linzen spinazie curry en krokante broccoli of bloemkool uit de oven. En natuurlijk een beetje pistachenootjes en wat koriander erover! Zo lekker! Schrik niet van de hoeveelheid aan ingrediënten want misschien heb je al veel in huis. 
Geen currypasta in huis? Vervang de currypasta met 1 1/2 tl kerriepoeder of currypoeder met 1 el water. 

undefined

1.     Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2.     Doe de roosjes bloemkool of broccoli in een schaal met een snufje cayennepeper, peper, Italiaanse kruiden, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olie en 4 eetlepels groentebouillon. Schep goed om zodat alles wordt bedekt en stort vervolgens uit op de bakplaat. Bak ongeveer 15-20 minuten totdat het een klein beetje bruin wordt.

3.     Voeg de saffraan toe aan een schaaltje. Plet de saffraan met de achterkant van een lepel en mix vervolgens met 1 tl heet water. Kook de rijst samen met het saffraan-water mengsel.

4.     Maak de dressing door de ingrediënten daarvoor te mengen. Voeg telkens een beetje water toe om de juiste consistentie te krijgen.

5.     Duw in een zeef zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Pak een pan en verhit hierin de curry pasta. Verhit ongeveer 10 seconden. Voeg dan de linzen en de spinazie toe en roer om voor een paar minuten.

6.     Fluff de rijst na het koken een beetje op met een vork. En maak de bowl op zoals op de foto. Garneer met koriander en pistache en serveer de dressing apart.


undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.