Bananenbrood met walnoten en frambozen

  • 12 porties
  • 60 min.
  • waarvan 40-50 min. baktijd
  • cakevorm

Ingrediënten

  • 115 g frambozen
  • 120 g ahornsiroop
  • 200 g volkoren (spelt)meel
  • 190 g sojamelk ongezoet
  • 35 g walnoten
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el baksoda
  • 1 ½ tl vanille aroma

Voedingswaarden

Banaantjes over? Maak dit lekkere bananenbrood op basis van volkorenmeel. Heerlijk met frambozen en walnoten. Vries in zodat je elke dag een plakje kunt nemen als tussendoortje! 


Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.  

Laat de frambozen even 15 minuutjes ontdooien.  

Hak de walnoten in kleine stukjes of breek het in stukjes met je handen. Pak een grote kom en voeg hieraan het meel, walnoten, bakpoeder baksoda en kaneel toe.  

Prak de 2 bananen tot moes op een bord met een vork. Voeg vervolgens het moes toe aan de grote kom. Voeg ook de ahornsiroop, vanille aroma en sojamelk toe.  Meng het goed door elkaar.  

Schep als laatste de frambozen door het mengsel. Doe het geheel in de cakevorm en bak af in 40-50 minuten.  

Snijd in 12 plakken. Je kunt de plakjes invriezen.


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.