Week het chiazaad ongeveer 15 min in een bakje met water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met wat olie, bekleed de bodem met bakpapier en vet dat ook in.
Snijd de dadels in kleine stukken zodat de blender ze beter kan verwerken. Doe ze dan samen met de bananen, sojamelk, vanille-essence, olie en citroensap in de blender. Blend totdat je een romig geheel hebt.
Doe dan de baking soda, volkorenmeel of speltmeel, cacaopoeder en zout in een kom en schep goed door elkaar. Voeg dan het mengsel uit de blender eraan toe. Schep weer goed alles door elkaar heen. Giet de chiazaadjes af en meng die als laatst er doorheen.
Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe of het niet verbrandt! Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster. Snijd in 11 plakken en bewaar eventueel per plak in de vriezer.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.