Avocado yoghurt mangistan toetje

  • 2 porties
  • 15 min.
  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el gecondenseerde melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl limoensap
  • 250 ml (soja)yoghurt
  • 1,5 el agavesiroop of honing
  • 10 amandelen ter garnering
  • 4 mangistans

Voedingswaarden

Heb jij wel eens van een mangistan gehoord? Of een mangosteen? Vanwege haar intense smaak staat ze bekend als de koningin der vruchten. Mangistan heeft een harde paarse schil en wit vruchtvlees. Van origine komt deze vrucht uit Zuid-Oost Azië. 
In een toetje combineerde ik dit met avocado, limoen, agavesiroop, gecondenseerde melk en yoghurt. HEERLIJK! Natuurlijk kun je de mangosteen in dit recept ook vervangen voor een ander soort fruit. 


Schil en ontpit de avocado.

Doe de avocado vervolgens samen met 200 ml kokosmelk, 2 el gecondenseerde melk en 1 tl limoensap in een blender.

Mix totdat je een glad geheel hebt. Schep vervolgens in een bakje en zet in de koelkast.

Meng de yoghurt met de honing. Hak de amandelen. Schil de mangistans en zorg dat je de partjes met een pit er tussen uit haalt. Klik hier om te zien hoe dat moet (even naar beneden scrollen voor de stappen).

Pak twee glazen en schenk om en om de yoghurt en het avocado mengsel erin.

Garneer met de partjes mangistan en de gehakte amandelen.


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.