1 pans pasta met broccoli, paprika, Parmezaanse kaas en champignons

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 25 min. totaal
  • 10 min. wachttijd
  • Benodigdheden
  • rasp

Ingrediƫnten

  • 1 groenten bouillon blokje
  • 50 ml light room (Bv. Alpro Cuisine light)
  • 50 gram Violife Prosociano Wedge (vegan Parmezaanse kaas van de Jumbo) geraspt.
  • 500 ml water
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1 lepel olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • peper

Voedingswaarden

Snijden, gooi alles in de pan, 10 minuten koken... KLAAR. Hoe makkelijk kan koken zijn? Nou zo dus! En het smaakt ook nog eens DELICIOUS! Kortom: een recept naar m'n hart.  


Zet een grote pan op het vuur met het bouillonblokje en 500 ml water. Snijd de roosjes van de broccoli, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui. 

Voeg allereerst de spaghetti aan de kokende bouillon toe, voeg daarna de broccoli, paprika, champignons, ui, chilivlokken, olijfolie en peper toe. Pers ook het knoflookteentje uit in de pan. Roer alles goed door en breng weer aan de kook, laat met de deksel zachtjes door koken. 

Voeg na ongeveer 10 minuten de light room, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer dit weer goed door en laat het nog 3 minuten zachtjes op het vuur staan. Verdeel vervolgens de pasta over twee borden en serveer.


Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.