Snelle bonenburger

  • 5 burgers
  • 20 min.
  • evt. een keukenmachine.

Ingrediƫnten

  • 400 g gekookte kidneybonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g oesterzwammen of andere paddenstoelen
  • 2 el olie
  • 3 el sojasaus
  • 100 g paneermeel gekruid (of maak zelf paneermeel van volkorenbrood)
  • 2 el gistvlokken

Voedingswaarden

Deze burgers maak je zelf! Met een keukenmachine gaat het nog sneller. Om het recept extra gezond te maken maak je paneermeel van geroosterde volkoren boterhammen. En lekkerder.. dat kan bijna niet.. Oja wel, als je zelf de bonen kookt. I.p.v. bonen uit blik. Dit recept is voor 5 burgers. 

undefined

Spoel de bonen af met water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de knoflook, ui en oesterzwammen fijn. Dit kun je ook even met een keukenmachine doen.

Bak dan de knoflook en de ui glazig in een hete pan met 1 eetlepel olie. Bak vervolgens de oesterzwammen eventjes mee. Voeg dan de sojasaus toe, roer om.

Haal de pan van het vuur. Pak een grote kom of pan en doe hierin het paneermeel, de bonen en de gistvlokken. Roer goed om. Voeg dan de inhoud van de nog warme pan erbij. Prak alles met een pureestamper of houten lepel goed door elkaar.  

Vorm van dit mengsel 5 burgers. En vervolgens bak je de burgers in de pan met het restant van de olie. Je kunt ze ook in de oven bakken op 180 graden Celsius (10 minuten). De burgers die je over houdt kun je invriezen. 

undefined

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diƫtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.