Pompoensoep met rode ui

  • In totaal ongeveer 2,5 liter soep / 10 porties
  • 45 min.
  • Staafmixer, grote hoge pan

Ingrediënten

  • 1,3 kg pompoen
  • 2 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon (Bv. Maggi minder zout)
  • 4 kleine rode uien
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 el olijfolie

Voedingswaarden

Een lekkere soep is niet moeilijk. Met vijf ingrediënten zet je een grote gezonde pan soep op tafel. Vries de overgebleven porties in zodat je het mee kan nemen. Wat ik zelf wel eens doe is opwarmen en in een thermofles gieten voor een heerlijke lunch op werk! 


Zet 2 liter water op het vuur in een hoge pan. Los hier de 2 bouillonblokjes in op. 

Snijd de pompoen door de helft en schep de zaadjes eruit met een lepel. Die kun je weggooien. Snijd de pompoen in blokjes. Het is niet nodig om de pompoen te schillen. 

Snijd ook de 4 uien grof (zie foto, even scrollen).  

Bak de pompoen blokjes en de ui even aan in de pan. Ik doe dit in twee delen omdat het anders niet past. Kruid het met 2 tl komijnpoeder.  

Wanneer je het hebt aangebakken kun je het toevoegen aan de pan met bouillon.  

Laat het geheel 30 minuten in de bouillon koken. Pureer het geheel dan met een staafmixer of in de keukenmachine.  

Breng op smaak met wat peper en eventueel chilipeper (let op PITTIG).  

Eet smakelijk!


Groente in grove stukken gesneden


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.