Bereid de quinoa en bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn. Voeg na 5 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel. Schep de bulgur, quinoa en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel op smaak met peper.
Draai met natte handen kleine balletjes van 3 á 4 cm doorsnee, ongeveer 24 stuks.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur. Draai ze steeds voorzichtig om. Voeg de gezeefde tomaten toe, schep voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie.De boodschappen
Aubergine bakken
Zwarte bonen erbij
Peterselie hakken
In de blender de bonen, aubergine, helft van peterselie en andere kruiden blenden.
Schep het paneermeel en de bulgur en quinoa erdoorheen, niet blenden.
Rol balletjes
Bakken, en dan tomatensaus erbij gieten. Garneer met peterselie!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.