1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de gember fijn. En snipper de ui.
3. Doe de ui samen met de pompoenblokjes, gember, knoflook, kurkuma en kerriepoeder in een grote ovenschaal. Ik gebruikte er eentje met de afmetingen 30 cm bij 22 cm en 6 cm hoog.
4. Voeg de el olie toe en wat peper en zout, en schep goed om.
5. Bak dan in de oven voor ongeveer 10-15 minuten totdat het een beetje bruin wordt.
6. Haal dan de schaal uit de oven en voeg de linzen, paprika blokjes, tomaten, kokosmelk en bouillon toe. Bak dan nogmaals 30-45 minuten in de oven. Totdat de pompoen gaar is.
7. Serveer met wat sojayoghurt en blaadjes koriander.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.