Moussaka met aubergine, ui en vegetarisch gehakt

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 45 min.
  • 30 min. wachttijd
  • Benodigdheden
  • vierkante of rechthoekige ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el olijfolie
  • 120 g vegetarisch fijngehakt
  • 140 ml tomatenpuree (blikje à 140 ml)
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 50 ml kraanwater
  • 1 aubergine
  • 75 g geraspte kaas (lichtgerijpt 30+)
  • 2 bruine afbakpistoletjes

Voedingswaarden


Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de paprika’s in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak het gehakt. Bak de ui, paprika en knoflook 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 minuten.

Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.  

Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ongeveer 20 à 30 minuten gaar. Bak de laatste 10 minuten het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met de twee pistoletjes.








Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.