Was/schrob de aardappels met schil onder de kraan en maak ze droog. Snijd ze in blokjes (de schil erom laten! Extra vezels). Kook de aardappelen 15 minuten totdat ze gaar zijn.
Terwijl de aardappelen aan het koken zijn, snijd je de appel in blokjes. Druppel evt. wat citroensap eroverheen om ze niet bruin te laten worden. Snijd de rode paprika in kleine blokjes, de lente ui in dunne ringetjes en de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de augurk in kleine blokjes.
Giet de gare aardappels af en laat ze afkoelen.
Combineer in een kom de aardappels, appel, lente ui en de rode paprika. Pers de knoflook erover uit en roer door.
Maak in een ander klein kommetje een mix van de mayonaise, sojayoghurt, een paar druppels citroensap van een halve citroen, appel ciderazijn en augurk. Beetje peper en zout toevoegen.. Mix het geheel door elkaar en serveer!
Voedingswaarde per portie (recept in totaal voor 3 porties).
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.