Linzensalade met blauwe bes, tomaat, basilicum en pistache

  • Portie
  • 2 personen
  • Tijd
  • 1 uur
  • waarvan 45 min. wachten
  • Benodigdheden
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 300 g snoepgroente tomatenmix
  • 3/4 komkommer
  • 2 tl suiker
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 310 g bruine linzen in blik
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g blauwe bessen
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 tl dijonmosterd
  • 30 g ongezouten pistachenoten

Voedingswaarden

Eenvoudige maar heerlijke salade. En wat ziet hij er mooi uit he? Bevat alles wat je graag wil in een plantaardige maaltijd. Peulvruchten, noten en veel groenten. Makkelijk mee te nemen en doet het goed op feestjes!


Spoel de linzen af met koud water en laat uitlekken in een zeef of vergiet.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Zodat ze met de binnenkant (de zaadjes) omhoog liggen.  

Bestrooi met een klein beetje suiker. Besprenkel met de olie. Als je een kwastje hebt kun je de olie ook met het kwastje aanbrengen. Leg de takjes tijm tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven. 

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om. Pel de pistachenoten en houd nog even apart. 

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de tijm. Laat het geheel heel even afkoelen.  

Klop de balsamicoazijn en de mosterd tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de pistache noten.

Eet smakelijk! 


Bekijk ook...

Mexicaanse salade met mango-limoendressing

Mexicaanse salade met mango-limoendressing

Heerlijke salade met zwarte bonen, mango, paprika en een frisse dressing van mango en limoen.

Yo­tam Ot­to­leng­hi's pom­poen met chi­liyog­hurt en ko­ri­an­dersaus

Yo­tam Ot­to­leng­hi's pom­poen met chi­liyog­hurt en ko­ri­an­dersaus

Mijn favoriet van Yotam Ottolenghi. Chili en yoghurt vormen een heerlijk fris team.

Home Made Granola

Home Made Granola

Voor in je yoghurt natuurlijk! Heerlijk voedzaam & krokant.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: