Spoel de linzen
af met koud water en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Zodat ze met de binnenkant (de zaadjes) omhoog liggen.
Bestrooi met een klein beetje suiker. Besprenkel met de olie. Als je een kwastje hebt kun je de olie ook met het kwastje aanbrengen. Leg de takjes tijm tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om. Pel de pistachenoten en houd nog even apart.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de tijm. Laat het geheel heel even afkoelen.
Klop de balsamicoazijn en de mosterd tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de pistache noten.
Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.