1. Doe de kikkererwtenmeel, knoflookpoeder, zout, peper, spinazie en 120 ml water in een blender. Blend tot een glad geheel. Eventueel kun je nog wat water toevoegen indien het mengsel te dik is.
2. Snijd vervolgens de groenten die je wilt gebruiken, laat ondertussen het kikkererwtenmengsel rusten. Ik gebruikte champignons, paprika, ui en wortel om te bakken. En wat rauwe tomaat en rucola voor de topping.
3. Bak de groenten die je hebt gesneden, eventueel met een teentje knoflook.
4. Verhit wat olijfolie in een andere pan en zet op middelhoog/laag vuur. Eventueel kun je met een kwastje de pan invetten om minder olie te gebruiken.
5. Doe vervolgens de helft van het kikkererwtenmengsel in de hete pan en bak de pannenkoek aan beide kanten. Je kunt de pannenkoek omdraaien als de bovenkant is ‘opgedroogd’. Bak vervolgens de andere helft van het mengsel.
6. Beleg de pannenkoek met hummus of muhammara en vervolgens met de groenten!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.