Gele paprikasoep

  • 4 grote kommen
  • 20 min. bereiden
  • 20 min. wachten
  • 30 min. oventijd
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 5 gele paprika’s
  • 1 gele ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 600 ml water
  • 0,5 tablet groentebouillon (minder zout)
  • Scheutje Soya Cuisine / kookroom light
  • Tuinkers ter garnering
  • peper

Voedingswaarden


Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een rooster met aluminiumfolie in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Het is normaal dat ze een beetje bruin worden. 

Neem na een half uur de paprika's uit de oven en doe in een grote pan, sluit af met een deksel. Laat 20 minuten rusten. Doe dan de deksel van de pan en laat de paprika's verder afkoelen. Als je niet wacht totdat ze afgekoeld zijn, dan is het velletje er erg moeilijk af te krijgen (maar je kan het natuurlijk altijd proberen:).

Maak ondertussen in een steelpannetje de 600 ml water warm en los hierin het halve blokje groentebouillon op.

Verwijder de stelen en de zaadlijsten en de vellen van de paprika's. Snijd dan in kleine stukken. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en strooi de komijnpoeder erover. Zorg ervoor dat de komijn niet meer dan 30 seconden mee bakt, anders verbrandt het. Voeg dan de stukjes paprika en de groentebouillon toe. Laat op laag vuur 10 minuutjes koken.

Neem dan de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel nog een beetje peper toe. En schenk naar wens er een beetje kookroom light doorheen. Garneer met de tuinkers.

Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.