Bowl met mango, zwarte bonen en avocado limoendressing

  • Portie
  • 2 porties
  • Tijd
  • 20 min.
  • Benodigdheden
  • Blender

Ingrediënten

  • Halve avocado (evt. andere helft als garnering gebruiken)
  • Sap van een halve limoen (of 1 el limoensap)
  • 80 ml plantaardige melk
  • 150 g ongekookte zilvervliesrijst (of hoeveelheid naar keuze)
  • 300 g zwarte bonen gekookt
  • Snufje gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en een klein beetje chilipoeder
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 handjes cherrytomaten in vieren
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 el jalapeño pepertjes uit pot
  • Bakje verse koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 grote mango in blokjes (of haal 300 g mango blokjes uit de vriezer)

Voedingswaarden

Van deze bowl maak ik altijd meteen 2 porties zodat ik de volgende dag alleen de rijst en bonen wat op hoef te warmen en dan weer een maaltijd klaar heb! 
Eet smakelijk!

undefined

1.     Bereid de zilvervliesrijst zoals op de verpakking

2.     Breng de zwarte bonen op smaak door ze in een koekenpan te bakken met komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en een klein beetje chilipeper.

3.     Maak de dressing door de halve avocado met de plantenmelk en de limoensap in de blender te doen. Voeg wat water toe tot de gewenste dikte.

4.     Verdeel eerst de gekookte zilvervliesrijst over 2 borden, en doe dan de overige ingrediënten erbij. Bedek de mango met sesamzaadjes en garneer het bord met blaadjes koriander en de ringetjes bosui.

undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.