Boekweit pap met rode vruchten

  • Portie
  • 1 portie
  • Tijd
  • 5 min.
  • Benodigdheden
  • Blender

Ingrediënten

  • 70 gram boekweit korrels
  • 20 gram cashewnoten ongezouten
  • 150 gram rood fruit (ik gebruikte diepvries rood fruit)
  • 60 ml plantaardige melk

Voedingswaarden

Deze boekweit pap vind ik eigenlijk meer een zelfgemaakte soort vla, want je maakt hem niet warm. Super makkelijk om te maken. Als je gluten mijdt, deze pap is glutenvrij! 

undefined


1. Week de boekweit en de cashewnoten een nachtje in water. Als je diepvriesfruit gebruikt, haal dat dan uit de vriezer, en zet klaar in de koelkast zodat het kan ontdooien.

2. De volgende ochtend spoel je de cashewnoten en boekweitkorrels af in een vergiet, even laten uitlekken.

3. Vervolgens alle ingrediënten in de blender doen, fijn blenden.

4. In een bakje gieten en versieren met nog meer fruit! Op de foto heb ik er nog wat aardbeien ter garnering aan toegevoegd en ook nog wat cacao nibs en chiazaad bij gedaan. 


undefined

Bekijk ook...

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Zo maak je sperzieboontjes lekkerder!

'Kaassaus' van bloemkool, mosterd, miso en gistvlokken

'Kaassaus' van bloemkool, mosterd, miso en gistvlokken

Met dit recept heb je meteen een 0,5 liter. Dan kun je even vooruit!

Chocolade amandel truffels

Chocolade amandel truffels

Deze balletjes laten je alle chocoladerepen vergeten...

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: