Boekweit pap met rode vruchten

  • Portie
  • 1 portie
  • Tijd
  • 5 min.
  • Benodigdheden
  • Blender

Ingrediënten

  • 70 gram boekweit korrels
  • 20 gram cashewnoten ongezouten
  • 150 gram rood fruit (ik gebruikte diepvries rood fruit)
  • 60 ml plantaardige melk

Voedingswaarden

Deze boekweit pap vind ik eigenlijk meer een zelfgemaakte soort vla, want je maakt hem niet warm. Super makkelijk om te maken. Als je gluten mijdt, deze pap is glutenvrij! 

undefined


1. Week de boekweit en de cashewnoten een nachtje in water. Als je diepvriesfruit gebruikt, haal dat dan uit de vriezer, en zet klaar in de koelkast zodat het kan ontdooien.

2. De volgende ochtend spoel je de cashewnoten en boekweitkorrels af in een vergiet, even laten uitlekken.

3. Vervolgens alle ingrediënten in de blender doen, fijn blenden.

4. In een bakje gieten en versieren met nog meer fruit! Op de foto heb ik er nog wat aardbeien ter garnering aan toegevoegd en ook nog wat cacao nibs en chiazaad bij gedaan. 


undefined

Bekijk ook...

Vegan eiersalade van TRAI VEGAN

Vegan eiersalade van TRAI VEGAN

Deze vegan eiersalade is de bom. Alleen met plantjes!

Pitten en zadenmix (koolhydraatarm)

Pitten en zadenmix (koolhydraatarm)

Heerlijk krokant en te gebruiken door de yoghurt of kwark.

Couscous met spitskool, mangochutney en falafel

Couscous met spitskool, mangochutney en falafel

Binnen een kwartier op tafel, voor de dagen wanneer je echt geen zin hebt om te koken, maar wel 'normaal' wil eten.

Hallo, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.

Diëtistenpraktijk Silla wordt vergoed door: