Voor de saus:
groenten:
Overig:
1. Zet water op, en kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
2. Pak een klein schaaltje en doe hierin de volgende ingrediënten: 3 el sojasaus, 2 el ahornsiroop, 2 el rijstazijn, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el verse gember (fijngesneden), 1 el witte miso, 1 el groentebouillon/water, 2 tl maïzena. Roer goed door en zet de saus weg.
3. Verhit een hapjespan en voeg de gesneden champignons en 1 el sojasaus toe en bak voor 3 tot 5 minuten. Totdat de champignons hun vocht kwijt zijn.
4. Voeg dan de paprika, wortel, uien en edamame toe. Roerbak weer voor 3 tot 5 minuten. Voeg wat water toe als het aan de pan blijft plakken
5. Voeg dan de saus toe die je net hebt gemaakt. Roer steeds door totdat de saus wat dikker is geworden en de maïzena dus zijn werk doet.
6. Maak de 2 of 3 borden klaar (het recept is voldoende voor 2 grote porties). Doe er eerst wat zilvervliesrijst in, vervolgens een handje spinazie, leg daar wat komkommer over, en maak af met de geroerbakte groenten in saus. Besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes en chilisaus.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.