Aziatische Veggie Bowl

  • Portie
  • 2 grote porties
  • Tijd
  • 25 min.
  • Benodigdheden
  • rasp

Ingrediënten


Voor de saus:

  • 3 el sojasaus, minder zout
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse gember, fijngesneden
  • 1 el witte miso
  • 1 el groentebouillon of water
  • 2 tl maïzena

groenten:

  • 1 el sojasaus, minder zout
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 150 g wortel, geraspt
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 130 g edamame uit de vriezer (op kamertemperatuur)

Overig:

  • 1 kwart komkommer, in schijfjes
  • 40 g rauwe spinazie
  • Zilvervliesrijst, hoeveelheid naar keuze
  • Optioneel: sesamzaad, bosui ringetjes of chilisaus ter garnering

Voedingswaarden

Dit recept is lekker snel klaar en bevat toch alle gezonde componenten die je in je maaltijd wilt hebben. Groene bladgroenten in de vorm van spinazie, peulvruchten in de vorm van edamame, volkoren granen in de vorm van zilvervliesrijst en natuurlijk lekker veel groenten. 
Om de edamame de ontdooien kun je ze even in de magnetron doen of even overgieten met warm water. Maak af met wat gesneden bosuitjes en wat sesamzaadjes! Eet smakelijk!

undefined

1.     Zet water op, en kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

2.     Pak een klein schaaltje en doe hierin de volgende ingrediënten: 3 el sojasaus, 2 el ahornsiroop, 2 el rijstazijn, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el verse gember (fijngesneden), 1 el witte miso, 1 el groentebouillon/water, 2 tl maïzena. Roer goed door en zet de saus weg.

3.     Verhit een hapjespan en voeg de gesneden champignons en 1 el sojasaus toe en bak voor 3 tot 5 minuten. Totdat de champignons hun vocht kwijt zijn.

4.     Voeg dan de paprika, wortel, uien en edamame toe. Roerbak weer voor 3 tot 5 minuten. Voeg wat water toe als het aan de pan blijft plakken

5.     Voeg dan de saus toe die je net hebt gemaakt. Roer steeds door totdat de saus wat dikker is geworden en de maïzena dus zijn werk doet.

6.     Maak de 2 of 3 borden klaar (het recept is voldoende voor 2 grote porties). Doe er eerst wat zilvervliesrijst in, vervolgens een handje spinazie, leg daar wat komkommer over, en maak af met de geroerbakte groenten in saus. Besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes en chilisaus.


undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.