Andijvie met blauwaderkaas, pecannoten en (nashi)peer

  • 2 porties
  • 15 min.
  • oven

Ingrediënten

  • 500 g andijvie
  • 150 g blauwaderkaas
  • 50 g pecannoten
  • ½ ciabattabrood
  • 1 el honing
  • 1,5 nashipeer of 2 gewone peren

Voedingswaarden

Ik mocht weer eens wat onbekend exotisch fruit van Discovered uitproberen. Deze keer was het de nashipeer. Heel apart, het heeft namelijk de structuur en de vorm van een appel maar de smaak van een peer! Dat is toch gek? Zeker uitproberen als je eens de kans krijgt. Dit recept kun je ook maken met een normale peer.


Oven voorverwarmen op 225 °C. Bak de ciabatta zoals op de verpakking staat aangegeven. 

Peer schillen, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden. Kook de andijvie in 3 minuten beetgaar. Rooster de pecannoten even.

Meng de partjes peer met de andijvie in de pan. Warm eventjes mee. Schep het geheel vervolgens op een bord. Verkruimel de kaas en strooi de peccannoten erover. Giet de honing eroverheen. Snijd per persoon 3 sneden ciabatta en leg die ernaast op het bord.  

Eet smakelijk!


De nashipeer


Bekijk ook...

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.