acceptance and commitment training

Ik MOET streng zijn voor mezelf, anders gebeurt er niets.

Lief voor jezelf zijn vond ik altijd een beetje truttig. Daar bereik je toch geen moer mee? Beetje jezelf sussen en in de watten leggen daar heeft nog nooit iemand iets mee bereikt toch?


Welke coach wil jij?

Kijk eens hieronder.. En ga eens na.. Welke coach zou jij voor jezelf willen als je een hele moeilijke berg moet beklimmen? Coach 1 of 2?


undefined


undefined

Welke zou je willen?
En welke coach overheerst er nu in je hoofd?


Wetenschappelijk onderzoek

Er is enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit onderwerp en de resultaten zijn glashelder. Harde, kritische, veroordelende coaching kan op de korte termijn positieve resultaten opleveren, maar op de lange termijn leidt het tot demotivatie en slechte prestaties. Stress, angst, depressie, burn-out en/of uitputting kunnen dan het resultaat zijn.

Mild zijn voor jezelf

Met Acceptance & Commitment Training heb ik veel geleerd over mild voor jezelf zijn. Het gaat niet over jezelf behandelen als een fragiel bloempje, maar om voor jezelf zorgen en opbouwend toespreken. Zoals:

Heel moe zijn, en dan tóch naar de sportschool gaan maar niet het uiterste van mezelf vergen.
Geen zin hebben om te koken en dan een maaltijd uit de vriezer trekken i.p.v. mezelf dwingen om te koken.
Als ik een fout maak, er ruimte voor maken om ervan te balen en het rot te vinden maar het niet mijn hele avond laten bepalen.
Merken dat mijn concentratie op is en dan een makkelijkere taak doen i.p.v. door blijven drukken.

Met mild zijn bereik ik uiteindelijk meer en is mijn leven leuker.
(En natuurlijk gaat het bij mij ook niet altijd perfect, af en toe steekt coach 1 op en betrap ik mezelf erop er aandachtig naar te luisteren)

Ik help je graag verder! Wil jij iets aan je leefstijl doen maar lukt het je maar niet? Met acceptance & commitment training krijg jij vaardigheden om met jouw hobbels en weerstand om te gaan! Klik hier om contact op te nemen.