Miso soep met boerenkool en champignons

  • 1 portie
  • 15 min.

Ingrediënten

  • 55 g quinoa
  • 45 g gesneden boerenkool
  • 125 g champignons
  • 12 g miso
  • ¼ groentenbouillonblokje minder zout
  • 0,5 el sesamzaadjes
  • ¼ nori vel

Voedingswaarden

Deze heerlijke miso soep warmt je op tijdens herfst- en winterdagen. Super snel klaar en gezond. Een lekker soepje hoeft niet moeilijk te zijn! Dit recept is voor 1 portie, maar je kunt het gemakkelijk verdubbelen voor 2 porties. 

undefined

1.     Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.

2.     Snijd de champignons in plakjes of blokjes.

3.     Pak een kleine hapjespan. Doe hier een heel klein laagje water in en een kwart bouillonblokje. Los het blokje hierin op. Bak vervolgens de champignons met de boerenkool in het bouillonwater. Bak de champignons beetgaar.  

4.     Los de 12 g miso op in een paar eetlepels heet (maar niet kokend water, anders gaan de probiotica dood), gebruik hiervoor een apart bakje.  

5.     Doe de champignons en de boerenkool in een grote soepkom. Voeg hieraan ook de gekookte quinoa toe. Vul deze met kokend water tot de boerenkool, quinoa en champignons zo ongeveer onder water staan.

6.     Roer de opgeloste miso er doorheen.

7.     Garneer met de halve eetlepel sesamzaadjes en het nori vel. Knip hiervoor het norivel in reepjes.

Eet smakelijk!  

undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.