Meer plantaardig eten. Plantaardige schijf

Hoe meer plantaardig eten? Check de Schijf for Life.

Ken jij de Schijf for Life al? De plantaardige Schijf for Life is ons antwoord op de welbekende Schijf van 5 van het Voedingscentrum.


Wat er anders is?

Bij het samenstellen van de Schijf van Vijf, heeft het Voedingscentrum gekeken naar de huidige consumptie van de gemiddelde Nederlander. Zoals bijvoorbeeld de huidige consumptie van groenten, fruit, zuivel, vlees etc. Vervolgens heeft het Voedingscentrum haalbare doelen in de schijf gezet. De voorgestelde consumptie aangegeven in de Schijf van Vijf wijkt dus niet teveel af van de huidige consumptie. Want dan blijft het praktisch haalbaar, is de redenatie. Met andere woorden, dan zakt bij de burger niet de moed in de schoenen.

Zo probeert het Voedingscentrum stapje voor stapje het voedingspatroon van de Nederlander te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld sinds maart 2016 het advies groenten omhoog geschroefd, van 200 naar 250 gram. En wordt er sinds 2016 een handje noten geadviseerd en is bewerkt vlees uit de schijf gehaald.Kleine stapjes naar een gezondere voeding...


Wij wilden het anders doen

Wij (een groep diëtisten) wilden het anders doen. Samen met diëtisten Lobke Faasen, Wendy Walrabenstein, Lieke Angenent, Nadine Blom, Shirley Brouwers, Yana van Maarseveen initieerde ik de Schijf For Life.

Waarom mensen geen OPTIMAAL voedingsadvies geven? Een optimale Schijf van Vijf om optimale gezondheid na te streven? En dat mensen dan zelf kunnen bepalen in hoeverre dat haalbaar is?

De Schijf for Life was geboren. Een schijf om de gezondheidsvoordelen van voeding OPTIMAAL te benutten. Geheel onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Deze onderbouwing vind je hier.

undefined

Win-Win-Win situatie

Naast dat je je gezondheid kunt verbeteren, als je meer onbewerkt plantaardig eet, beperk je tegelijkertijd met dit voedingspatroon klimaatverandering en zorg je voor het herstel van onze moeder aarde & zijn bewoners. Bovendien is de Schijf for Life bevordelijk voor dierenwelzijn, je hebt namelijk geen dierlijke producten nodig voor een optimale voeding. 


Gratis app voor op je telefoon

De Schijf for Life app staat in Google Play en de Apple App Store. Gratis voor iedereen, omdat we met dit initiatief non-profit willen bijdragen aan een duurzaam eetpatroon & de volksgezondheid. Full-profit voor onze planeet en alles wat daarop leeft.

De verantwoording met alle bronnen en meer info vind je op www.schijfforlife.nl. Of download hier de gratis app op je telefoon!

Wil je persoonlijke begeleiding in het meer plantaardig eten? Ik help je graag verder! Klik hier om een afspraak in te plannen.

undefined