Supersnelle spinaziesoep met basilicum, pistache en witte bonen

  • Portie
  • 2 ruime porties
  • Tijd
  • 10 min.
  • Benodigdheden
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 250 g spinazie
  • 20 g verse basilicum (inclusief de takjes van de basilicum)
  • 220 g witte bonen uit pot of gekookt
  • 4 el gistvlokken
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bouillon blokje
  • 25 g pistachenoten
  • 600 ml water

Voedingswaarden

Samen met een aantal andere diëtisten heb ik de 'Schijf for Life' ontwikkeld, om zo te laten zien hoe je de gezondheidsvoordelen van voeding optimaal kan benutten. Daarnaast is dit dé manier om beter voor moeder natuur en de dieren te zorgen. De website van de 'Schijf for Life' vind je hier. Tegenwoordig is er ook een app, waarin je je inname kunt bijhouden. 

Van alle voedingsgroepen, is het verband tussen de consumptie van groene bladgroenten en een verlaagd risico op chronische ziekten en hart- en vaatziekten het sterkst. Idealiter eet je hiervan daarom ook zo'n 150 gram (rauw gewicht) per dag van. 

Ik vind dit best lastig. Zoveel groene bladgroenten. Met een handje rucola of spinazie op je boterham red je het niet. Daarom maak ik regelmatig een soep, smoothie of eet ik een groene salade bij m'n eten. Met deze supersnelle soep ben je al een heel eind op weg, zo'n 125 g spinazie heb je dan al in de pocket (en 110 gram peulvruchten trouwens)! Én hij staat binnen 10 minuten op tafel.


Handig is (vind ik dan zelf) om een basilicum plantje te kopen in de supermarkt. Dan kan ik de soep een paar keer maken en dit is ook wat voordeliger dan de bakjes verse kruiden kopen.

undefined


1.     Zet een pannetje op het vuur met de 600 ml water, breng aan de kook en los hierin het bouillonblokje in op.  

2.     Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. 

3.     Doe alle ingrediënten, ook de witte bonen, in de pan, bij de bouillon. Zet het vuur uit. Roer een paar keer goed met een pollepel. 

4.     Pak de staafmixer en blend het geheel. Verdeel over 2 kommen. Eet smakelijk!


undefined

Hallo , leuk dat je er bent!

Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.

Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!

Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.