Voor de tofukaas:
Voor de auberginespread:
Bereiding tofu 'kaas':
1. Mix in een schaal de miso, de citroensap, appel cider azijn, edelgistvlokken, oregano, zout en peper totdat de miso goed is opgelost.
2. Giet de tofu af. En verkruimel vervolgens in de schaal en schep goed om.
3. Plaats de schaal tenminste 1 uur in de koelkast.
Bereiding auberginespread:
1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Maak een paar sneden rondom in de aubergine. Plaats ze op de bakplaat met wat bakpapier.
2. Rooster de aubergine 60 minuten, draai halverwege om. Ze zijn klaar als ze zacht zijn. Neem ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
3. Snijd de aubergines in de lengte door de helft en schep de inhoud, het vruchtvlees, eruit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een grote schaal. Als de aubergine veel vocht bevat, verwijder dan zoveel vocht als mogelijk, zodat je dip niet te dun wordt.
4. Voeg de tahini en citroensap toe en prak het vruchtvlees met een vork of aardappelstamper.
5. Roer als laatste de olijfolie, komijn en peterselie er doorheen. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.