1. Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Mix de broccoli en paprika met de olijfolie en wat peper en zout. Roer goed om. Stort uit op een bakplaat en bak ongeveer 15 tot 20 minuten, totdat de broccoli een klein beetje bruin ziet. Je kunt dit ook zonder olie doen en groentenbouillon gebruiken.
2. Terwijl de broccoli in de oven staat kook je de pasta (zoals staat aangegeven op de verpakking).
3. Terwijl de pasta kookt maak je de dressing. Roer de citroensap, citroenrasp, tahini, mosterd, ahornsiroop, sojasaus en gember. Proef en pas aan naar smaak. Je kunt nog wat citroensap toevoegen voor een zuurdere dressing of meer gember of meer tahin voor een romigere dressing.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Giet de linzen af in een vergiet en spoel om met water. Snijd de spinazie wat fijner (hoeft natuurlijk niet, ik gooi het er meestal gewoon doorheen).
5. Mix de broccoli en paprika uit de oven met de pasta, linzen, spinazie en de dressing. Strooi de pijnboompitten eroverheen. Eet smakelijk!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.