Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met me op via info@dietistsilla.nl of What’s app naar 06-52 25 52 33

Je bezoek aan een diëtist wordt 3 uur per jaar vergoed. Deze kosten gaan echter wel van je eigen risico af. Dus heb je je eigen risico nog niet verbruikt, dan wordt het door je zorgverzekeraar bij jou in rekening gebracht. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Het is mogelijk dat je meer uren vergoed krijgt uit aanvullende verzekeringen. Diëtistenpraktijk Silla heeft contracten met alle zorgverzekeraars (met uitzondering van CZ, OHRA en Delta Lloyd).

Ja zeker. Neem contact op om een afspraak te maken. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 06-52255233 of e-mail naar info@dietistsilla.nl

Ja zeker! Geen probleem. Met Skype of Whats-app. Afspraken zijn dan wat flexibeler omdat ik niet afhankelijk ben van een locatie.

Na het eerste consult ontvang je van mij een factuur: deze kun je na de betaling aan mij indienen bij jouw zorgverzekeraar. Vaak krijg je dan binnen een week 75-100% van de kosten teruggestort vanuit de zorgverzekeraar.

Bij de meeste zorgverzekeraars is geen verwijsbrief nodig. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Lloyd of De Friesland? Dan heb je een verwijsbrief van een arts nodig om recht te krijgen op een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Dat verschilt van persoon tot persoon. Bij de een is drie uur voldoende en bij de andere niet. Met drie uur krijg je 1 intake gesprek en 3 vervolgconsulten van 30 minuten vergoed. Je kunt hier over het algemeen een goede start mee maken.

Ik ben altijd bereikbaar voor je vragen. Je kunt contact met me opnemen via Whats app, telefoon of e-mail. Ik probeer binnen 24 uur een antwoord terug te sturen. Dit is kosteloos. Dus aarzel vooral niet om prangende vragen te stellen en stel ze niet uit tot het volgende consult.

Graag een identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs mee. Dan kan ik die gegevens invoeren zodat de factuur naar de zorgverzekeraar gaat.

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Een diëtist heeft de vierjarige HBO-opleiding voeding & diëtetiek afgerond en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat ze voldoende werkervaring heeft opgedaan en nascholing heeft gevolgd. De zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist. Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Over het algemeen begeleidt een gewichtsconsult mensen met een BMI tussen de 18,5 en 30. Bij medische klachten of oorzaken hoort een gewichtsconsulent je door te verwijzen naar de huisarts of diëtist. Omdat de titel niet beschermd is mag iedereen zich gewichtsconsulent of voedingsconsulent noemen. Ook mensen zonder opleiding.