1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Leg 2 vellen bakpapier klaar.
2. Mix in een grote kom de zaden, boekweitmeel, lijnzaad, maanzaad, edelgistvlokken en wat peper.
3. Giet dan langzaam de olie en het hete water erbij. Gebruik vervolgens je handen om het goed te mixen en er een soort deeg van te maken. Laat dan 10 minuten rusten.
4. Leg het deeg op het midden van het bakpapier. Leg het andere vel bakpapier eroverheen. En gebruik een deegroller of een glazen fles om het deeg zo plat mogelijk te rollen. Om ervoor te zorgen dat het niet gaat glijden kun je een thee doek onder het onderste bakvel leggen.
5. Verwijder dan het bovenste bakvel en besprenkel met de tijm. Leg het bakvel dan weer terug en rol de tijm wat in het deeg vast.
6. Bak zo’n 25 tot 30 minuten totdat het een beetje bruin kleurt. Laat afkoelen en breek dan in stukken.
Voordat ze in de oven gaan.
Klaar!
Mijn naam is Priscilla Weterings en als erkend diëtist geef ik jou graag voedingsadvies. Voor een gezondere leefstijl of bij ziekte en/of klachten. Mijn specialismen zijn plantaardige voeding en emotie-eten.
Het is mogelijk om vrijblijvend een eerste afspraak te maken!
Je vindt mijn praktijk in het Westland bij logopedie praktijk Peter Helderop bij Basisschool de Zeester in Monster. Online consulten ook mogelijk. Vergoed door zorgverzekeraars.